I que ha fet el pirinenc fins avui?

Ben cert es que la xarxa ha estat fora de joc força mesos, si més no la part que depenia directament d’un ordinador. Per bé que no les altres que depenien d’un senzill telèfon mòbil, i que si heu seguit sabreu que tampoc hem estat parats, per bé que també hem estat molt lligats a DIDPATRI i a les seves activitats.

El primer que citarem serà la inauguració de la placa a Robert Merriman, comandant de Brigades internacionals que va desaparèixer a l’abril de 1938.

Citats a Corbera d’Ebre fórem part d’una formació d’honor formada per recreadors de XV Brigada i els nois de Didpatri en un acte de prou rellevància amb participació d’altes autoritats, entre elles el cònsol d’estats units a Barcelona, país d’on era originari Merriman. I es que som part activa en el procés de normalització i iconografia que ha emprés Didpatri, amb l’objectiu de normalitzar una memòria republicana. Si res falla aquest any encara ens tornaran a sol·licitar per un parell de plaques més.

20180407_120325_resized
Moments de instrucció previs a l’acte. La qualitat en la recreació es una de les nostres màximes

Seguidament tornarem a La Granadella i el ja tradicional acte de la associació amiga Ejercito del Ebro, ja n’hem  parlat sobradament d’ella en ocasions anteriors. Sent en aquesta ocasió la única novetat de la Milícia de la Cultura, encàrrec de Didpatri que els nostres van complir a la perfecció, i que tal vegada ens encamina a una nova línia de recreacions per expositors culturals. Qui sap si el futur d’aquesta dedicació.

IMG-20180414-WA0136
El professor Francesc Xavier Hernandez, un dels nostres valedors, amb alumnes del Master de Gestió i Didactica del Patrimoni

De Granadella anem a Gracia, tornant al nostre curt, per gravar unes escenes de segle XXI que han d’enllaçar escenes ja gravades. Mica en mica anem enllestint un documental més que necessari, i que nosaltres volem veure amb el mateix delit que vosaltres.

20180510_153726_resized
Moments de la gravació en plena Vila de Gracia

Arribant a un cap de setmana d’allò més intens en la recreació didàctica. Dissabte Poble Sec a Barcelona, Biblioteca Francesc Boix per ser exactes, amb els companys de XV Brigada i Didpatri.

IMG-20180512-WA0020
Un dels nostres més joves socis amb tres alumnes del Master

Diumenge a la Ruta Orwell a Alcubierre, amb els amics de Primera Linea i Dispatri. Una tirada de quilometres que assegurem que va valdre la pena.

FB_IMG_15262466476791769
Foto de familia a l’acte de Alcubierre

En ambdós casos ha estat didàctica en expositors en companyia de recreadors consagrats i recreadors de nova fornada que pugen molt fort, i que ajudem amb gran satisfacció en cada sortida de Didpatri. I es que poc a poc es veu clar que estem creant el relleu que ens ha de seguir a molts recreadors.

I això es tot, que no es poc. Si creieu que havíem parat ja heu vist que no, per bé que no ens estendrem en cada activitat per ja haver passat un temps i encarar-nos cap a un juliol que tampoc ens deixarà un repòs molt gran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s