Núria en els nostres escenaris, petit incís sobre dos dies de gravació del documental.

El cap de setmana del 3-4 de Març, gairebé un any després de Coll de Pal tornàvem a la neu en la seva forma més intensa, i l’escenari va ser Núria i el seu Santuari. Sent aquest una perfecta cloenda per a les gravacions d’exterior del nostre documental, restant-ne alguna d’interior i on no es necessita tanta gent.

700 20180303_151238
El Santuari, casa nostra durant dos dies ben bons.

Amb tot, cal dir que no tots els companys vam arribar el dissabte, alguns havien fet el trajecte el divendres, sent aquests els que portaven material o ja es volien llevar al santuari per no anar amb tantes presses l’endemà.

700 IMG-20180302-WA0017
Una part de l’equip per a dos dies, tot per que no falti de res.

I es que cal reconéixer que teníem un guió molt ajustat que ens faria treballar de valent.

Amb tot, i ja reunits tots els membres dissabte, es va iniciar la jornada equipant-nos tots. Esquis, cartutxeres, raquetes, tendes i d’altres materials foren repartits per ser traslladats a la nostra zona de gravació, situada gairebé a tocar de la presa. Lloc on rebríem les primeres instruccions.

700 20180303_112732
Primeres instruccions alhora que ens equipem, no hi ha temps per perdre.

Primer es gravaria un acostament vers el lloc triat, on un cop allà es procediria a muntar un campament que serviria d’escenari fins el final de la jornada. Jornada que com suposareu es va allargar fins que la llum fou quasi inexistent.

700 20180303_112054
El pirinencs, tots ells lluiten contra l’oblit d’aquells valents del 1936.

Com suposareu, tampoc us podem donar masses detalls, ja que trencaríem la sorpresa del producte. Però us podem garantir que podreu veure un gran producte, que barrejarà la fidelitat que podem donar amb la comunicació directa amb vosaltres, però…paciència companys.

700 IMG-20180304-WA0024
El campament en un de tants moments que va donar.

Ja en diumenge encara aprofitaríem el campament, sent aquest ampliat en un principi, campament però que no duraria. I es que l’hauríem de desfer tot simulant una sortida rapida vers un front imaginari. Senyal que aquell matí de diumenge aniria de «maniobres»

700 IMG-20180303-WA0030
Maniobres i moments d’acció, tots foren gravats, per bé que sabem que no tots sortirán.

Desplaçaments, trinxeres, avançaments «sota foc enemic» foren gravats sota la curiosa mirada de visitants i curiosos, que cal dir que ens van respectar molt. Així com sota una mirada força més atenta de l’equip de gravació, que com ja suposareu eren els que manaven.

700 IMG-20180304-WA0032
La camara llesta per gravar, nosaltres recreem…ells ho capturen per a vosaltres.

Amb tot, i ja anant cap el final d’aquestes línies, podem dir que va ser un bon cap de setmana, esperem que profitós per tothom. Vall de Núria ens va tractar de meravella, l’equip de gravació va demostrar una professionalitat que cal remarcar i nosaltres vam poder mostrar l’esperit del regiment alhora que mostràvem l’esperit de la recreació històrica, sent aquest dos objectius claus en la nostra existència.

700 IMG-20180304-WA0037
Tal com ells van lluitar contra el feixisme…nosaltres lluitarem contra el seu oblit.

Restant ara si…, un fins aviat. I es que seguirem explicant el regiment allà on calgui, sabent que vosaltres estareu sempre amb nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s