Una setmana per la memòria, nova documentació inèdita.

Ben segur que la setmana passada, la d’entrada al mes de febrer  de 2018, quedarà en els nostres records com a memorable, no en el camp de cap gran acte memorable, si en la direcció d’impedir l’oblit d’aquells valents del 1936. I, ja ho haureu vist per les xarxes, vam poder accedir a dos fons documentals d’incalculable valor.

El primer fou un excepcional fons fotogràfic servit per Elisenda Prat, filla del sergent Miquel Prat i Solé. A qui no sabem si agrairem mai prou la seva generositat.

20180131_131331_resized_1
L’Albert i l’Elisenda en un de tants moments que va donar la trobada

La veritat es que es un fons d’allò més complert. Des del primer contacte amb els esquis a l’estadi Lluís Companys, realitzat en mesos de calor a jutjar per la roba que porten, a fotos de quan ja són al front, passant per algunes de vida quotidiana ja sigui al xalet de la Molina o a rereguarda de front.

20180131_124944_resized_1
Primers contactes amb els esquís, per la roba veiem que es en mesos de calor

Ja ens disculpareu que no diguem massa, i es que estem en ple procés de digitalització. Podent-vos mostrar un petit recull de fotografies fetes amb el telefon, que tot i saber que no us apaivagaran les ganes de saber…potser us relaxin una estona.

ACCÉS A ALBUM

20180131_124240_resized_1
Record de la 50 trobada de supervivents del Regiment, un tresor personal, sens dubte

De veritat ho sentim, però aquí us demanem paciència.

La segona font es un diari de campanya en un petit quadern, servit aquest pels nebots del tinent Miquel Sala, que ens han fet també confiança.

20180202_102253_resized_1
Els Germans Sala, per bé que ells no van coneixer en Miquel, sa mare si

Aquest quadern serà digitalitzat i cuidat amb tota cura, unint-nos de fet a un inici de desxiframent ja fet per ells, i que ja aporta detalls que ens resultaran de gran utilitat cara al futur, l’únic que us demanem, altre cop, es paciència.

20180124_182157
Quadern, mostra d’una carta personal, emblema de Nosaltres Sols i primers intents de saber que diu el quadern

Amb tot, com haureu suposat, en ambdues reunions es va parlar de l’entorn familiar dels nostres protagonistes, passats i presents, aquestes converses sempre són de profit. Detalls familiars, que es parlava i que no, dubtes que es resolien en les dues direccions, i un etcètera que no tindria final.

Ells, vosaltres, són i sou els que poden omplir el que no està anotat, caràcter, vivències, moments. Vosaltres sou els dipositaris i l’herència d’ells, i alhora que us agraïm la confiança, també us animem a compartir si ho desitgeu. Òbviament la vostra aportació serà tractada amb tota cura i retornada el més aviat possible.

Un pensament sobre “Una setmana per la memòria, nova documentació inèdita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s