Candamo, el setge de Ovideo recreat, anem a Astúries.

Recreació de triple raresa per nosaltres, rareses que anirem desgranant una a una, tant per ubicació, paper a fer i política, per bé que aquesta última no la vam portar activament nosaltres i si ens la van entaforar alguns arran d’un esdeveniment que a masses ens ha marcat.

FB_IMG_1505313790955
Cartell de l’esdeveniment.

I es que era el cap de setmana del 23 – 24 de setembre i si feu números ben segur ja sabreu que va passar el cap de setmana següent.

La primera raresa es el lloc es el lloc, on evidentment no hi va haver cap pirinenc, però que havíem estat convidats per Frente del Nalón, una de les associacions més serioses que ara mateix podem trobar i que des de fa uns anys organitza una de les millors recreacions que es fan, o si més no això ens arriba cada any a les nostres orelles.

IMG-20170925-WA0029
Explorant una metralladora Hotchkiss, que segons memories escrites el regiment en va arribar a tenir una.

I davant tal invitació, no vam poder refusar anar a conéixer el seu model, model que ara que estem a casa podem dir que s’ha guanyat aquesta fama de sobres i que ben segur copiarem algun dels elements en futurs no massa llunyans.

20170923_132529
Participació molt activa, fins al punt de vista persona d’un dels membres del regiment.

El concepte de museu viu, ja portat a la pràctica aquí, allà està potenciat d’una manera que ens va encisar. La organització de la batalla estava mesurada al mil.limetre i ben preparada. I la sessió de varietats a l’estil dels anys trenta organitzada per la nit senzillament meravellosa.

FB_IMG_1505159445302
Cartell de l’espectacle de varietats, tot barrejat amb gran estima va fer una nit en que vam gaudir molt.

Tot això amanit per un ambient entre bons companys vinguts d’arreu i una fira de militaria en que més d’un va pecar va fer un esdeveniment que, com he dit, te la fama guanyada.

La segona raresa, el bàndol, anant per cortesia vers els organitzadors cap als nacionals, rebels o colpistes, vosaltres trieu l’apel·latiu. Sabedors ells de la nostra tendència de pensament i terra d’origen sempre es van comportar amb una delicadesa excel·lent, oferint nosaltres la millor versió possible de nosaltres mateixos com a recreadors. Formant part de la sessió de museu viu amb una sessió d’instrucció magníficament duta per un dels nostres companys.

IMG-20170926-WA0011
El nostre instructor…ara mateix un dels millors valors recreatius de l’associació.

I si en algun moment vam baixar el nivell, preguem disculpes i ho al·legarem a una falta de son monumental, i es que havíem conduit de nit amb molt pocs relleus i això es va notar en lleus moments de desconnexió que, com ha he dit, preguem ens disculpin.

FB_IMG_1506282046191
Moment de la recració en que ens defensavem de les milicies vasques.

Tercera raresa, i no pas per culpa de l’organització, la política, aquesta la va portar la gent de fora i algun recreador que no representa ni molt menys la majoria dels companys de «ofici».

I es que vam trobar de tot, uns si dialogants i que demanaven que no els poséssim al mateix sac que els més interventors. Altres, els més interventors, en creure’ns dels seus per qüestió d’uniformitat deixaven anar autentiques perles que empetitien el «Ostias como panes», sent aquesta només una lleu taca en la nostra experiència gràcies al tracte i l’estima rebuda.

Però no penso entrar en detalls per respecte a una gent que ens ha tractat com poques recreacions, i que a més si ens posem a valorar només la part recracional, puc assegurar que amb gust repetiríem, bo i sabent que encara queda molt i que la nostra vida personal pot donar moltes voltes.

En qualsevol cas, i ja tancant, volem deixar ben clar l’agraïment per la invitació, i esperem haver estat a l’alçada de l’esdeveniment.

IMG-20170926-WA0023
Dempeus hi trobem el “culpable” de la nostra assisténcia. Moltes gràcies per comptar amb nosaltres. Esperem poder repetir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s