Del Pirineu a l’Ebre, totes les vessants del Regiment Pirinenc en un mes.

De mig Juliol a primers d’Agost aquesta associació ha viscut un dels períodes més actius des de que estem a la xarxa, però també molt profitós i que ben segur tindrem resultats futurs. Fins a quatre sortides en un mes…reconeixent que això ha requerit esforç personal de diversos socis, a qui agraïm el seu temps.

La primera de totes ens porta al Pirineu a 15 de Juliol, al sempre impressionant Parc dels Búnquers, a Martinet i Montellà, que ens va cedir el seu espai per explicar el nostre projecte de memòria i homenatge, gaudint de pas d’una visita guiada d’un patrimoni que des d’aquí us recomanem.

20170715_134107
Agraits a la gent del Parc dels Bunquers per la visita. Hem descobert un patrimoni inigualable

Espai humil però gran va acollir una xerrada que va tractar tant la història del regiment, el projecte de recreació i les principals línies d’actuació del regiment. Missatge que va agradar força als assistents, que s’animaren a fer preguntes que entre els quatre companys vam resoldre sempre des de la confiança de l’amistat.

IMG-20170715-WA0024
Moment de la Xerrada

La següent activitat es en el mateix cap de setmana, 16 de Juliol, però a l’altre punta de de país. I es que anàvem vers La Fatarella, amb els amics de Didpatri. Dos companys nostres i sis estudiants varem formar un equip invencible en la recreació organitzada per Lo Riu al seu municipi, que a més ens va deixar exposar el nostre material expositiu, compartit aquesta vegada amb la revista Ebre 38 de l’entitat universitària, que pots adquirir en aquesta pàgina.

20170716_100102(0)
Pirinencs i Didpatri fem un equip excepcional

Respecte la recreació, un argument senzill basat en la història real, que ara no comentarem. Donant així importància als sis universitaris, ganes d’aprendre i fer-ho bé, escoltaven el que els explicàvem sobre recreació quan sortia algun tema, preguntaven, i van acceptar una instrucció nova per ells de manera il·lusionant, tot orientat a fer-ho bé. I podem assegurar que molts grups veterans en temps haurien d’aprendre d’aquells sis novells, ja els vam felicitar en persona…i els tornem a felicitar aquí.

20170716_094656
El grup de la Fatarella abans de la recreació

La tercera sortida es va fer esperar dos setmanes, viatjant a 29 de Juliol, tornàvem a Faió repetint l’esquema de La Fatarella, però en aquesta ocasió a més ajuntàvem alguns veterans en altres èpoques, estudiants veterans i tres membres del Pirinenc. Portant a més el nostre tendal i material expositiu disposats a una gran jornada.

IMG-20170802-WA0000
El grup de Faió.

Aquí tots ells van rebre instrucció, exercida a mitges entre els veterans de la nostra associació, i tots ells es van prestar, alguns refrescaven coneixement, altres assimilaven la diferencia respecte a la seva època habitual. Però tots van funcionar de meravella en les dos batalles de la jornada, talment com si fóssim un grup unit de ves a saber quan temps. Altre cop hem de felicitar a tots aquells companys, desitjant tornar-los a veure ben aviat. I es que van complir com veterans del món de la recreació en una acció molt exigent en moviment i coordinació.

20604492_10210031075241662_2265693771105682294_n
Moment de la recreció de la tarda…ja en plena acció.

Acabant aquesta sortida el dia següent, quan els restants vam poder visitar el museu de la Batalla de l’Ebre de Faió, ara per ara un dels millors que podem trobar.

20170730_114226
No tot es recrear, i el museu de Faió es un bon lloc per aprendre

I amb això ja arribem a 6 d’agost, Pinell de Brai es la parada, i es que no oblidem el favor que ens va fer la gent de Pàndols 38 al març, quan va fer pujar a un dels seus a Coll de Pal, a la gravació del nostre teaser. Permetent-nos ells instal·lar el nostre campament envoltats de oliveres mil·lenàries.

20170806_094730
El campament recent montat a Pinell de Brai

I en aquesta ocasió el context era part de la nostra història, recrear la defensa de la Serra de Cavalls per part de la 43 Divisió Republicana, destí obligat dels pirinencs originals com bé sabreu. I que també sabreu que l’atac va ser tan directe que fou impossible retenir la ofensiva rebel.

Unint també en aquesta recreació patrimoni i recreació, ja que vam fer la recreació vora les trinxeres excavades del calvari.

21032616_10210144219030186_7496501302586541729_n
Retirada abans del contraatac que ens resultarà “letal”

Com deduireu, el final recreat dels nostres dos companys era més aviat dramàtic, però com sempre tornem per explicar història, una història que mentre hi siguem no ens serà esborrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s