Tranquils, No hem estat parats. Del Mar a l’Alcarria.

I es que ja sabem que podem haver donat aquesta sensació, per la falta d’entrades al blog. Però no ho hem estat pas, encara que si que reconeixem un cert període de relaxament després de la filmació del curt.

Abril i Maig el varem voler dedicar a quelcom a commemorar els fets de maig, malauradament totes les gestions es varen espatllar i aquests mesos han quedat com desaprofitats, amb gran dolor nostre, i es que haver ignorat la defensa del Palau de la Generalitat, del que era i és el nostre govern, ens ha deixat un xic dolguts.

Amb tot, maig encara el vam salvar gràcies a que paral·lelament un altre dels nostres equips estava treballant colze a colze amb Didpatri, que estava treballant en el seu projecte de recreació de defensa de costa, que es realitzaria a Cunit el 27 de Maig de 2017, i en que hi tenim paper prou actiu, permetent-nos recordar la companyia de mar que sabem que va existir a les costes de l’Empordà.

Va ser una activitat de moltes associacions de memòria, coordinada com hem dit per l’entitat de la Universitat de Barcelona Didpatri, on es representaven diferents escenes que es podien donar tant a l’inici com en la construcció de les primeres fortificacions sòlides. Tocant-nos a nosaltres un reeixit lloc de comandament de tot un complex que va disposar de tot durant unes hores.

20170527_094644
Encara en muntatge, ja podiem presumir d’un lloc ampli i que donaria bona ombra als companys

Lloc sanitari, observació de naus i aeronaus, niu de metralladora improvisat, trinxera en els seus inicis i els primers passos d’un niu de formigó, foren amenitzats pels membres de Ejercito del Ebro i el seu camió, quatre membres de la secció històrica de Mossos d’esquadra ( Un d’ells company nostre ). Recradors de Lo Riu, Recreadors de Didpatri i finalment altres dos dels nostres que guarnien el nostre centre de comandament. Sumant tres pirinencs en una jornada que esperem repetir.

20170527_103356
Els nostres tres companys, adaptats a les necessitats de la organitzadora i colaboradora Didpatri

Acabant aquest maig amb una petita ajuda dins mateix del recinte de Palau de les Heures, a Mundet. On es realitzaven unes ja històriques jornades sobre la participació soviètica durant la guerra civil, muntant de nou el tendal i creant un petit lloc de pas junt a membres de Lo Riu i Didpatri novament.

20170529_095118
Escenificació a Mundet, amb el nostre amic i protector Francesc Xavier Hernàndez

Amb tot que comença Juny, marcat per el viatge a Guadalajara d’un dels nostres. Sent Abonades el nostre destí.

I no per casualitat, ja que allà es on van néixer les sardanes Catalans a l’Alcarria i 10000 Catalans, de Joaquim Soms, en l’entorn d’una brigada composta de catalans i valencians que van formar una cobla en plena guerra civil, i que fins i tot van arribar a actuar pels teatres d’un Madrid assetjat.

I com que tan important era recordar al mestre Joaquim Soms com una altre unitat de catalans, la 138 Brigada Mixta, allà hi vam ser, per bé que acopant-nos a les necessitats dels companys recreadors de Frente de Madrid.

20170611_140927
El nostre pirinenc al costat d’un vell retrobat d’altres époques.

Descobrint de pas que aquest record es ben viu en el petit museu de la Alcarrenya localitat, amb plafons i fotografies que recorden aquest fet, segurament anecdòtic per ells.

20170610_123657
Racó al museu dedicat als nostres catalans.

Ara si, donant per acabat un més de juny més calmat que l’any anterior, si més no de cara a la galeria, ja que us podem assegurar que tindrem un juliol d’allò més dinàmic, i que ja coneixereu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s