El Regiment Pirinenc a l’Ordal. Recreació i Patrimoni s’abracen.

Avui parlarem d’una experiència diferent però interessant, aquesta es de quan dos maneres d’explicar el nostre passat es troben i dialoguen entre elles, sent aquestes dos el Patrimoni i la Recreació Històrica.

Aquesta trobada fou gracies al CESUB ( Centre d’Estudis de Subirats ) que ens va oferir que els acompanyéssim a la ja tradicional ruta que fan coincidint amb l’aniversari del que fou la darrera defensa de Barcelona aquell ja llunyà Gener de 1939, sent aquesta vegada la data escollida la del 17 de Gener de 2016, en que un dels nostres companys s’hi va poder acostar.

La Ruta va començar al CIUDEB ( Centre d’Interpretació de l’ultima Defensa de Barcelona ), localitzat al El Pago, amb un grup no massa nombrós però dinàmic que es va traslladar vers l’altre banda de la carretera, tot travessant les vinyes fins endinsar-se dins del bosc que ha reclamat el que temps enrere fou zona de guerra, però que amb l’ajuda del guia fàcilment ens ubicaríem i arribaríem a les trinxeres, on s’iniciarien les explicacions pertinents.

20160117_101358
Aquest petit museu a base de plafons i vitrines us explicarà un episodi que us sorprendrà.

Més que explicacions fou un diàleg on el guia del CESUB, Josep Mata, i el nostre company, fou un diàleg d’explicacions que sempre es dirigien cap al public assistent. Mentre un explicava com o que s’havia trobat en aquella trinxera l’altre explicava el funcionament d’una esquadra, i així contínuament es va barrejar la historia amb el funcionament i tàctica possibles de les tropes que van protagonitzar aquella darrera defensa del Cap i Casal de Catalunya. Resultant de tot això un intercanvi on tots tres en sortíem beneficiats, nosaltres veiem una línia de trinxeres primerenques i que s’han hagut de fer a corre-cuita, la gent de l’associació treu informació més tècnica de com devien funcionar les coses i el public treu una imatge completíssima de que es devia viure allà fruit de la col·laboració de les dos entitats allà presents. Essent així la banda més beneficiada de les tres allà presents.

20160117_111918
Moment d’una breu pausa entre explicacions, aquesta feta de dins un pou de tirador.

També, i abans que s’ens passi, voldríem agrair l’estona que ens van deixar per explicar el nostre projecte cultural i recreatiu, tot donant-nos uns valuosos minuts per explicar el nostre uniforme, l’historial del Regiment i quines són les nostres línies d’actuació, tot entregant uns fulletons explicatius al termini d’aquest temps.Mostra dels fulletons distribuits.

I per poc més ja donava la jornada, aquesta fou acomiadada entre una copa de cava servida per l’entitat acollidora tot comentant la jugada sobre el viscut aquell matí, podent arribar a la conclusió que havia estat una experiència molt profitosa per tot i que s’havia aconseguit unir dos mons aparentment distants, però més pròxims del que semblen.

20160117_130510
Fotografia de familia amb part del grup, el guia i el nostre company. Tot plegat una gran experiencia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s